روش درصدی از درآمد فروش
در شرایط عادی، تعیین هزینه تضمین فروشنده و بدهى مربوط به یک قلم خاص فروخته شده، امکان پذیر نیست با این وجود فروشنده بر مبنای تجارب گذشته، مى تواند بدهى مرتبط با کل فروش در یک دوره مثلا یک ماهه یا یک ساله را برآورد نماید .
ذخیره تضمین =درآمد فروش طى دوره × درصد مشخص (که بر اساس تجربه به دست آمده است)
2️⃣ روش درصدی از تعداد فروش
در این روش، واحد تجاری بر اساس تجربه، تعداد واحدهایى که برای تعمیر یا رفع نواقص مراجعه م ىکنند را برآورد نموده و سپس این تعداد را در مبلغ لازم جهت رفع عیب و نقص ضرب مى کند و ذخیرۀ تضمین محصول لازم برای دوره آتى را مشخص مى نماید.
3️⃣ روش تجزیه سنی فرو شهای طی دوره
در این روش، تاریخ فروش محصولات و دوره تضمین مشخص مى شود سپس مبلغ فروش درنسبت مدت زمان باقیمانده از دوره تضمین (گارانتى) به کل دوره تضمین ضرب م ىگردد و عدد حاصل را در درصدی که با تجربۀ سنوات قبل از مراجعه جهت تعمیر و تعویض محصولات به دست آمده است ضرب کرده و ذخیره لازم برآورد مى شود.
ذخیرۀ تضمین محصول=(مبلغ فروش)* ( مدت زمان باقیمانده از دوره تضمین)/دوره تضمین × درصد مشخص بر اساس
ثبتهای لازم در روش ذخیره گیری به شرح زیر خواهد بود:
در پایان دورۀ مالی از بابت تعهداتی )مربوط به محصوالت فروخته شده( که امکان دارد در سنوات آتی شرکت
با آنها مواجه شود، ذخیرهای برآورد شده و به شرح زیر ثبت می گردد.
هزینه تضمین محصول بد
ذخیره تضمین محصول بس
در هنگام ارائه خدمات پس ازفروش سند حسابداری زیر صادر می گردد.
ذخیره تضمین محصول بد
موجودی نقد یا موجودی قطعات بس
4️⃣ روش واقعی (مبنای نقدی)
طبق این روش هزینه های محصول در دوره انجام دادن خدمات مربوط به تضمین شناسایی میشود و ممکن است خدمات ضمانتی در دوره فروش انجام نگیرد و در دوره دیگری تحقق یابد که این باعث میشود اصل تطابق صورت نگیرد
اگر دوره ضمانت محصول کوتاه باشد و هزینه را نتوان به نحو معقولی برآورد کرد و یا اینکه هزینه تضمین اهمیت چندانی نداشته باشد میتوان از این روش استفاده کرد و هزینه را در زمان تحقق شناسایی و ثبت نمود به این معنی که در زمان انجام خدمات
هزینه تضمین محصول بد
موجودی نقد بس