ستورانداری اگرچه از دور جزو شغلهایی بهحساب میآید که جذابیتهای زیادی دارد اما وقتی از نزدیک با آن مواجه میشیم، چالشها و دشواریهایی را میبینیم که بدون مدیریت دقیق و حسابشده عملا شکست میخورد. چه بهتر که اگر قصد افتتاح یک رستوران را داریم، با یک رستوران کوچک شروع کنید و هر چالشی را پیش از وقوع پیشبینی کنید. در ادامه به بررسی چالشها و نکات مهم مدیریت در رستورانهای کوچک میپردازیم.
خواسته و نیاز مشتری همیشه در اولویت است
برای اینکه بتوانید رستوراندار خوبی باشید باید مشتریمداری را بهخوبی بلد باشید. حتی اگر با شکایت مشتریان رستوران موافق نیستید، برای اینکه باعث شوید مشتری دوباره به رستوران شما بازگردد باید حق را به او بدهید. نقدهای مشتریان را بهخوبی بشنوید، به آنها این اطمینان را بدهید که شنونده خوبی بودهاید و حتما موضوع را پیگیری میکنید. در این وضعیت مشتری احساس ارزشمندی میکند و با خاطرهی بدی رستوران را ترک نخواهد کرد. همین توجه به نکات کوچک میتواند تاثیرهای بسیار زیادی در رشد و نگاه مثبت به رستوران شما داشته باشد.
شرح وظایف همه پرسنل را واضح و کامل مشخص کنید
از گارسن گرفته تا کارکنان آشپزخانه، همه کارکنان رستوران باید در موقعیت شغلی خود بهترین عملکرد را داشته باشند. در این بین نقش مدیریت رستوران نیز برای اعلام وظایف کاری کارکنان رستوران بسیار اهمیت دارد. قوانین مربوط به کار، ساعت کاری، حقوق و دستمزد، پاداش و مزایا، نحوه دریافت انعام و … باید در همان روزهای ابتدایی شروع کار شفاف سازی شود.
راهنمای راه اندازی رستوران
از تبلیغات و بازاریابی غافل نشوید
یکی از مهمترین وظایف در زمینه مدیریت رستوران، مدیریت تبلیغات رستوران است. تبلیغات رستوران دامنه گستردهای از رسانهها را شامل می شود. از آگهیهای درج شده در روزنامهها گرفته تا تبلیغات در رسانهها و شبکههای اجتماعی. شبکههای اجتماعی بهترین و ارزانترین ابزار تبلیغات رستوران است. داشتن استراتژی برای حضور قدرتمند در شبکههای اجتماعی، به خصوص اینستاگرام، برای رستورانها، کافیشاپها، فستفودها و کسب و کارهای مشابه اهمیت فوقالعادهای دارد.
حسابداری دقیق و کارآمد
بدون شک رستورانداری بدون استفاده از نرمافزار حسابداری و یک حسابدار خبره امکانپذیر نیست. چه بهتر که از نرمافزاری استفاده شود که اختصاصی برای این صنف است و نیازهای این کسب و کار را بهخوبی میشناسد. نرم افزار حسابداری اختصاصی رستوران هلو به صاحبان رستورانها برای کارآمدتر شدن و سرعت انجام امور رستورانداری کمک میکند. بر اساس اطلاعات از پیش واردشده در نرمافزار، میزها در اختیار مشتریان قرار میگیرد و بهراحتی با استفاده از منوهایی که طراحی و تعیین کردهاید سفارشهای مشتریان دریافت و فاکتور صادر میشود.
نرم افزار حسابداری اختصاصی رستوران هلو
در صورت لزوم میتوانید فاکتور باز و موقت صادر کنید تا مشتری بتواند تغییری در سفارش خود ایجاد کند یا اگر سفارش بیرون بر داشتید، بعد از ارسال توسط پیکها، فاکتور نهایی را صادر کنید. انجام تمام این مراحل توسط چند کاربر بهطور همزمان امکانپذیر است و این باعث سرعت در خدمترسانی به مشتریان رستوران میشود. از طرفی با استفاده از لیست موجودی مواد اولیه و مدیریت انبارها، در مورد استفاده، تهیه و خرید مواد کالاهای مورد نیاز آشپزخانه، سریعتر تصمیمگیری میشود. مدیران با تهیه انواع گزارش میتوانند با آگاهی از وضعیت فروش و صندوقهای فروش، نسبت به رفع مشکلات و ارتقا خدمات نظارت کامل داشته باشند.
امکانات این پنل منطبق بر فرآیندها و فعالیتهای صنف رستوران طراحی شدهاست و بهاین ترتیب تمامی امور رستورانداری اعم از تهیه مواد و منو غذاها، اطلاعات میزها، روشهای متنوع قیمتگذاری و صدور فاکتور، نظارت بر کار پرسنل، پیکها و نقدینگی صندوقها با سرعت و بهصورت مکانیزه انجام میشود.
منوی بروز و توجه به دکوراسیون رستوران
قیمت غذاها بهمرور زمان تغییر میکند و هزینه مدیریت رستوران هم عوض میشود. بنابراین نکته مهم این است که منوی رستوران و قیمتهای درج شده در آن با شرایط تغییر کند تا همواره کسب و کار پر سودی داشته باشید. هنگام تغییر منوی رستوران به زیبایی و جذابیت آن نیز توجه کنید. علاوه بر این دکوراسیون یک رستوران مهمترین عامل برای جذب مشتری است؛ این تصور که برای یک دکوراسیون جذاب باید هزینه زیادی کنیم کاملا غلط است؛ میتوانید با کمترین هزینه هم دکوراسیون ساده و جذابی داشته باشید و از تجملات و همچنین دکوراسیونهای شلوغ و بدون ارتباط با هویت بصری برندتان خودداری کنید.
اگر رستوران دارید حتما این گزارش را بخوانید